Elérhetőségek

B.K.L. Kiadói és Reklám Kft

Cím: 9700 Szombathely,
Katona József u. 10.
Telefon:
+36309571224
E-mail:
bklkiado@bklkiado.hu


A kiadóról


Az 1995-ben alakult B.K.L. Kiadó fő profilja a turisztikai, az ismeretterjesztő könyvek, fotóalbumok és reprezentációs célú kiadványok megjelentetése. Ezidáig több mint 100 alkotóval, szerzővel dolgozva körülbelül 200 könyv gondozása fűződik a B.K.L. névhez. A kiadó számára nagyon fontos – hosszú távra mutató irányultság – a Kár­­­pát-medence, a történelmi és a mai Magyarország értékeinek feltárása és könyv alakban való megjelentetése.

            A magyarság kultúrtörténetének rendkívül érdekes szeleteit mutatják be Az Őrség Árpád-kori templomai, A Kárpát-medence legkülönlegesebb Árpád-kori templomai I-II., A magyar Szent Korona, a Fénytemplom a Kis-Somlyón (A csíksomlyói Salvator-kápolna titka), a Lantkönyv és a Szent Márton, Savaria szülötte című kötetek. Összefoglaló munkánk A magyar bor útja című könyv, amely teljes egészében végigköveti a történelmi és a mai Magyarország borkultúrájának fejlődését. Egyéb – a magyar hagyományos ételeket tárgyaló – gasztronómiai tárgyú könyveink közül kiemelkedik a Nagy Kolbászkönyv és a Bor a konyhaművészetben. A magyar fürdőkultúrával foglalkoznak többek közt a Gyógy és termálfürdők Nyugat-Dunántúlon, valamint a Székelyföldi fürdők, gyógyhelyek című kiadványok. Szépirodalmi munkák (Ambrus Lajos, Nagy Péter, T. Molnár Zsuzsanna művei), néhány mesekönyv és számos fotóalbum (Alexay Zoltán, Fülöp Péter, Németh József, Somlósi Lajos) színesíti a kiadói portfóliót. Zenei vonatkozású könyveink (Szabados György írásainak kötetei) és CD-ink jórészt a jazz világába kalauzolják az érdeklődőket.

            A kis formátumú Pannon Gyöngyszemek sorozat mellett hiánypótló turisztikai sorozatunk a Kalauz turistáknak és természetbarátoknak, amely 16 kötetben mutatja be Nyugat-Du­nán­túl tájegységeit. A Magyar emlékek és látnivalók sorozat 3 kötete (Szerbia a Vajdasággal. Bosznia és Hercegovina; Szlovénia. Isonzó, Doberdó; Horvátország és tengerpartja) a témához méltó terjedelemben tárja fel az útikönyvekben általában nem, vagy csak néhány mondatban jelzett magyar vonatkozású látnivalók sokaságát. Szűkebb pátriánk több szempontból vonzó lehetőségeit térképezte fel a Gyalogtúrák Nyugat-Du­nán­túlon, a Láss csodát! (A Nyugat-Dunántúl kulturális turisztikai értékei), valamint a Vas megye útikönyv. Nemzetközi kitekintést adnak a Városfelfedező séták Párizsban, a Városfelfedező séták Brüsszel­ben és a Mo­to­ros­túrák az Isonzo (Soca) folyó mentén az Adriáig c. kiadványaink.

            2015-ben indítottuk útjára az Utazós sorozatot (Útleírások – Kalandok – Élmények), valamint a Hazai Úti Célok nevű turisztikai könyvsorozatot, amelynek eddig megjelent 3 kötete a mai kornak megfelelő modern design és sok fotó segítségével hazánk összes gyógy-, élmény-, wellness és termálfürdőjét mutatja be, de tartalmazza a fürdőket befogadó települések nevezetesebb látnivalóit is. A Hazai Úti Célok turisztikai vonzerők szerinti tematikus rendszerezésben, 8-10 kötetben folyamatosan dolgozza fel és mutatja be az egész országra vonatkozóan a legérdekesebb látnivalókat. A sorozat teljes anyagát – a fiatalok és a középkorosztály igényeit is kielégítve – a sorozatnevet viselő mobilalkalmazáson ingyenesen hozzáférhetővé teszi a kiadó. (Az alkalmazás ingyenesen letölthető a honlapról is!)
Vissza az előző oldalra!
B.K.L. Kiadói és Reklám Kft - Magyar