-

Szűrő

X

Kereső
Kiadványaink

Ambrus Lajos - Somlósi Lajos: Boriváshoz való

Ár: 7 360 Ft / darab darab

Ambrus Lajos - Somlósi Lajos: Boriváshoz való

Az album fotói a magyar borkultúra tárgyi emlékeit, a magyar bor szellemi hátterét, szõlõmûves és borkészítõ gazdáit, a hajdani és a mai magyar borvilágot mutatja be mûvészi erejû képeken. Címének lényege szerint, egy pohár jóféle bor társaságában hallgassuk a CD borral, borivással kapcsolatos dalait, s mélyedjünk el a megkapóan változatos fotóanyagban. 

Igazi ajándék szeretteinknek, magyar és külföldi barátainknak, üzleti partnereinknek. 

"Direkt kihagytuk a könyvbõl a siralmas látványokat, nem akartam szociofotót csinálni. Ott fotóztam, ahol az ember még tudja, mi a dolga, s ez a táj képén, tárgyi emlékeken, emberi minõségeken keresztül nyilvánul meg." (Somlósi Lajos) 

Somlósi Lajos munkái megtalálhatók spanyol, francia és magyar múzeumok gyûjteményeiben. A Párizsi Iparmûvészeti Fõiskola fotószakán végzett mûvész alkotásai kiállításra kerültek Franciaország, Olaszország, Svájc, Kanada, Spanyolország, Németország és természetesen Magyarország jelentõsebb kiállítótermeiben. 1985 óta folyamatosan dolgozik Nagy József világhírû - jelenleg Orleans-ban mûködõ - "Jel" szinházának. Jónéhány könyv fotóanyagát alkotta külföldön és hazánkban egyaránt. A B.K.L. Kiadó kiadásában megjelent A magyar bor útja címû könyv fotóanyagát is õ készítette. 

"A reneszánsztól az 1800-as évekig tartó idõszakból válogattunk mulatság témájú dalokat. A mulatság akkor még nem öncélú volt, se nem sírva vigadós, s még nem kávéház jellegû. Az ízek voltak fontosak, a jó bor élvezete, s a vele járó társaság. A dalok mindig arról szóltak, hogy együtt vagyunk, szeretetben." ( Kátai Zoltán) 

Kátai Zoltán immár 25 éve állandó szereplõje a magyar zenei életnek. Európa számos országában koncertezett, de lemezek sora is õrzi énekét, játékát. Róka Szabolcs a Tatros együttes tagjaként vált ismertté, jelenleg a Somos együttes kobzosa. Kátai Zoltánnal 1996 óta játszik együtt. Ketten, Jakabffy Balázzsal kiegészülve 2001-ben hozták létre a Magyar Énekmondók együttest. 

A Boriváshoz való CD zeneanyaga XVI-XIX. századi, a borhoz kapcsolódó népdalokat, lakodalmas és deák énekeket, históriás verseket és egyéb lírai költeményeket tartalmaz. A két kitûnõ énekhang és az egyedi hangzásvilág (reneszánsz altlant,diszkantlant. koboz, fidula, ud) várhatóan maradandó élménnyel ajándékozza meg a CD hallgatóit. 

 

  • Szerző: Ambrus Lajos
  • Fotó: Somlósi Lajos
  • Megjelenés éve: 2003
  • ISBN: 963 86382 2 2
  • Formátum: 19,5x25 cm
  • Oldalszám: 104 oldal (142 színes fotóval )
  • Ár: 7360

Vissza az előző oldalra!
B.K.L. Kiadói és Reklám Kft - Magyar