-

Szűrő

X

Kereső
Kiadványaink

Bedécs Gyula: Horvátország és tengerpartja

Ár: 2 360 Ft / darab darab

Bedécs Gyula: Horvátország és tengerpartja

A KÖNYV A "MAGYAR EMLÉKEK ÉS LÁTNIVALÓK" SOROZAT TAGJA.

 

A magyar történelem és kultúra, valamint a tartalmas utazásokat kedvelőknek ajánljuk ezt a rendhagyó útikönyvet. Két ország két nyelvet beszélő népe élt egy korona alatt évszázadokig. Ez magyarázza a magyar vonatkozású emlékek gazdagságát és sokszínuségét. A teljesség igényével, a témához méltó terjedelemben tártuk fel az útikönyvekben általában nem, vagy csak néhány mondatban jelzett látnivalók sokaságát. Az Alsó-Drávaszög, Szlavónia, a Muraköz és Zagorje, valamint Zágráb, Ozalj és Károlyváros/ Karlovac tán kevésbé közismert emlékei mellett természetesen bőven foglalkozik a könyv a magyar nyaralók körében is rendkívül népszeru tengerparti településekkel. Fiume/Rijeka, Abbázia/Opatija, Pula, Krk, Zengg/Senj, Zára/Zadar, Trau/Trogir, Spalato/Split és Raguza/Dubrovnik eddig talán kevésbé ismert részletei kapnak új megvilágítást és történelmi távlatot az egyes fejezetekben. 

A csodálatos alkotások mellett hősies küzdelmek, felemelő események, szívszorító helyzetek és véres tragédiák kapcsolódnak a Délvidékhez és az Adriához a magyar történelemben. 
Lényegretörő, de számtalan érdekességgel fuszerezett kis portrék mutaják be Könyves Kálmán, IV. Béla, Anjou királyaink, valamint a Zrínyiek, Frangepánok, Draskovicsok, Erdődyek és Újlakyak néha ellentmondásos, de mindig lenyugöző tevékenységét. Elgondolkodhatunk évszázados sorsukon, megcsudálhatjuk fényuző, olykor komor kastélyaikat, váraikat. 

Bár könyvünk nem foglalkozik a települések egyéb látnivalóival (ezeket az országról szóló útikönyvek bármelyikéből megismerhetik az érdeklődők), mégis járjuk az ódon utcákat, látjuk a meghitt kis templomokat, sétálunk a kikötőben, gyönyörködünk az igézően változatos tengerpartban, lubickolunk a mélykék vízben, megcsodáljuk az olajfaligeteket, kóstolgatjuk a jellegzetesen elkészített ételeket, és kortyolgatjuk a tüzes dalmát borokat. Tehát a magyar emlékek nyomában járva is rabul ejt bennünket Horvátország és tengerpartja. 

 

  • Sorozatszerkesztő: Boda László
  • Szerző: dr. Bedécs Gyula
  • Fotó: dr. Bedécs Gyula, Boda László, Szabó Béla
  • ISBN: 963 86382 6 5
  • Formátum: 11x22 cm
  • Oldalszám: 186 oldal, 78 színes fotóval illusztrálva
  • Kötészet: Kartonált kötés
  • Sorozat: Magyar emlékek és látnivalók sorozat
  • Ár: 2360

Vissza az előző oldalra!
B.K.L. Kiadói és Reklám Kft - Magyar