-

Szűrő

X

Kereső
Kiadványaink

Fürdők és fürdőhelyek a Dunántúlon

Ár: 4 200 Ft / darab darab

Fürdők és fürdőhelyek a Dunántúlon

A KÖNYV A HAZAI ÚTI CÉLOK SOROZAT TAGJA

 

Egy új turisztikai könyvsorozat, a Hazai úti célok első kötete a Fürdők és fürdőhelyek a Dunántúlon. A sorozat elindításával a kiadó célja, hogy tematikusan, turisztikai vonzerők szerint dolgozza fel Magyarország látnivalóit. További két kötet ugyan még a fürdőkkel és fürdőhelyekkel foglakozik, de már folynak az előkészületek vár- és kastélymúzeumaink bemutatásáról. 

Könyvünkben igyekeztünk a teljesség igényével dolgozni, vagyis minden, a Dunántúlon lévő gyógy-, termál- és wellness fürdő leírása benne van a kötetben, tehát az a kis fürdő is, amely rendelkezik legalább egy termálvizes medencével. Praktikus szempontból két – földrajzilag ugyan a Dunántúlhoz tartozó települést (Érd, Leányfalu) a következő részbe raktunk át – amely a Fürdők és fürdőhelyek Észak-Magyarországon, Budapesten és környékén címet kapta – mivel a közgondolkodás inkább a főváros vonzáskörzetébe sorolja őket. 

A fürdővilág nagyon színes a Dunántúlon, széles a választék, a csendes kis családias fürdőtől az óriási komplexumokig minden megtalálható. Természetesen mindegyik fürdő más-más vonzerővel rendelkezik. Némelyiknél a természeti környezet, másutt az óriási medenceválaszték, a szolgáltatások bősége, néhány esetben a patinás vagy éppen kreatív építészeti megoldások a vonzóak, van ahol a csendes pihenés lehetősége, több esetben viszont pont a nyüzsgés a döntő. Egy biztos, összességében valóban minden igényt kielégítenek dunántúli fürdőink, és mindenki meglelheti a számára ideális lehetőséget. 
Ha valaki néhány napra esetleg hosszabb időre keresi fel fürdőhelyeinket, a kellemes fürdőzés mellett nyilvánvalóan felmerül benne az igény, hogy megismerkedjen a településsel, illetve annak turisztikai szempontból érdekes látnivalóival. Könyvünk ehhez is segítséget nyújt, rövid nem unalmas település történetet közlünk, valamint az alapvető információkat a látnivalókról. A Kirándulás rész néhány környékbeli érdekességre hívja fel a figyelmet. 

 

  • Sorozatszerkesztő: Boda László
  • Szerző: Boda László valamint a könyvben szereplő fürdők munkatársai
  • Fotó: Benkő Sándor, Boda László, Horváth Géza, Huszár Endre, Kóczián Zoltán Gergely, Nagy Balázs, Nagy Péter, Major Tamás, Mészáros Rebeka,Ormai Bálint, Polgár Ádám, Pünkösd Márton, Szőnyi István stb.
  • ISBN: 978 963 7334 98 6
  • Formátum: B/5
  • Oldalszám: 208 oldal (292 színes fotóval illusztrálva)
  • Kötészet: Kartonált kötés
  • Sorozat: Hazai Úti Célok turisztikai könyvsorozat
  • Ár: 4200

Vissza az előző oldalra!
B.K.L. Kiadói és Reklám Kft - Magyar