-

Szűrő

X

Kereső
Kiadványaink

Nagy Kolbászkönyv

Ár: 6 600 Ft / darab darab

Nagy Kolbászkönyv

E méretében is „nagy”, színes könyv ízig-vérig modern szemléletű, amely korunk követelményeinek megfelelően a vizualitásra épít, tehát látványos és hangsúlyos az illusztrációs anyaga. Megjelentetésével a kiadó legfőbb célkitűzése a hagyományosan magas színvonalú magyar kolbászkultúra népszerűsítése. Nem szakkönyv hanem a magyar kolbászkultúrát bemutató, sok-sok érdekességgel fűszerezett ismeretterjesztő, néhol igényesen szórakoztató kiadvány. A rövid, érdekes, élvezetes stílusban megírt szócikkekből mozaikszerűen áll össze egy komplett egyetemes és magyar kolbász kultúrtörténet. 
A disznó feldolgozása, a disznótor és a köréje kikristályosodott szokásvilág a könyv szerves részét képezi. A régi ábrázolások és a mai fotóanyag segítségével kirajzolódik a húsfeldolgozás izgalmas magyarországi története, a néprajzi, és az "ipartörténeti" vonatkozásokkal egyetemben. Természetesen külön fejezetek foglalkoznak azokkal a termékekkel – a magyar kolbásztörténet zászlóshajóival, a Csabai és a Gyulai Kolbásszal – amelyek bekerültek a hungarikumok közé. Rövid szalámitörténet teszi szemléletessé a szalámi megjelenését Magyarországon. Bő terjedelemben foglalkozik a könyv a szintén hungarikumok közé besorolt PICK és a HERZ Classic Téliszalámi készítésével, gyártásuk történetével, de a Kiemelkedő Nemzeti értékek között számon tartott egyéb készítményekkel is. 

Persze a különféle magyar és külhoni kolbászfajták is terítékre kerülnek. A szerzők bevezetik az olvasót a kolbászkészítés rejtelmeibe, s ha valaki netán kedvet kap a kolbászkészítéshez, segítségére lesz néhány recept. Felkínálja a könyv a kolbászból és kolbásszal készült ételek variációit, de tanácsokkal szolgál a kolbászokkal fogyasztható italok tekintetében is.

ermészetesen nem feledkezünk meg a jellegzetes fűszerekről, a fűszerezésről, a paprika megjelenéséről, a magyar paprikáról sem. 

Igazi kuriózumok olvashatók "A Kolbász a nép ajakán" és a "Sertés és kolbász a képzőművészetben" c. fejezetekben, valamint az " Érdekesség Kolbászországból" szócikkeiben. 

A Kolbász- és Böllérfesztiválok, a témához kapcsolódó múzeumok, szakmai és civil szervezetek szintén helyet kaptak a kiadványban. 

A Nagy Kolbászkönyv hiánypótló vállalkozás, érdekfeszítő barangolás a kolbászok színes, változatos és ízletes világában. 

 

  • Szerkesztette: Boda László
  • Szerző: Boda László, Majthényi László, dr. Nagy Zoltán, Taskó Péter
  • Fotó: Bagyinszki Zoltán, Balogh Tamás, Boda László, Farkas Gábor, Majthényi László, Németh József
  • Megjelenés éve: 2015
  • ISBN: 978 963 7334 90 0
  • Formátum: 240x330 mm
  • Oldalszám: 104 oldal (80 színes és 16 fekete-fehér illusztrációval)
  • Kötészet: Keménytáblás kötészet
  • Ár: 6600

Vissza az előző oldalra!
B.K.L. Kiadói és Reklám Kft - Magyar