Szűrő

X

Kereső




Kiadványaink

Szigetközi halételek, népi eledelek

Szigetközi halételek, népi eledelek

Szigetköz, a Duna gyermeke hazánk egyik legkülönlegesebb tájegysége, melynek ezredéves múltja során az itt élők igencsak sajátos étkezési kultúrát alakítottak ki. A szigetközi emberek életvitelének mindig is fontos része volt a halászat, amely nem csak a betevő falatot biztosította, hanem a gazdálkodásban is lényeges szerepet játszott. 

Könyvünk bevezető részében dr. Nagy Zoltán a néprajzkutató szemével, közérthető módon foglalja össze a Szigetköz történelmét, népi kultúrájának jellemzőit, ételkészítési tradíciót. 
A Szigetközből származó Majthényi László összegyűjtött receptjei között – természetesen a halételek mellett – számos különleges, de ma is egyszerűen elkészíthető népi eledel is szerepel, úgymint a rozmaringmártás,a beré, a csiripiszli, a keszőcés lepény és a bundázott bodzavirág. 

 

  • Szerző: Majthényi László – Nagy Zoltán
  • Megjelenés éve: 2008
  • ISBN: 978 963 7334 33 7
  • Formátum: A/5
  • Oldalszám: 96
  • Kötészet: Keménytáblás kötészet
  • Ár: 1860


Ár: 1 860 Ft / darab
darab





Vissza az előző oldalra!
B.K.L. Kiadói és Reklám Kft - Magyar