-

Szűrő

X

Kereső
Kiadványaink

Szombathelyi Szimfónia

Ár: 4 990 Ft / darab darab

Szombathelyi Szimfónia

A szombathelyi Savaria Szimfonikus Zenekar 2012-ben ünnepelte ötven éves jubileumát. A Szombathelyi Szimfónia c. könyv a patinás múltú zenekar történetét ismerteti. 

Az exkluzív kivitelű kiadvány olvasmányos, színes, nem csak a komolyzene kedvelői számára érdekes kötet, mely 1777-ig visszamenőleg dolgozza fel a város zenei életét. Az első részben ettől az időponttól a zenekar alapítás (1962) időpontjáig követhetjük figyelemmel, mennyi híres, fantasztikus művész fordult meg Szombathelyen. 

A könyv kiadásának apropóját jelentő 50 évet a második nagy fejezet mutatja be. Miután egy zenekar élete alapvetően a hangversenyek körül forog. Az elhangzott közel 4000 koncertből válogattuk össze évadonként a legjelentősebbeket, nem kifelejtve olyan meghatározó eseményeket sem, mint a zenekar hivatásossá válása, a Bartók Terem kialakítása, a Bartók Szeminárium Szombathelyre kerülése és folytatható a sor egészen a 2012-es kitüntető „Nemzeti” cím elnyeréséig. 

A harmadik „tétel”-ben a zenekarral közvetlenül kapcsolatos témákról olvashatnak. Érdekes információkat tudhatnak meg az igazgatókról, a vezető karmesterekről, az elnyert díjakról, emellett a zenekar vendégkönyvének legértékesebb oldalaival is megismerkedhet az olvasó, de közlésre került a hangfelvételek és a DVD megjelenések borítóval illusztrált teljes listája is. 
A záró fejezetben olyan nagyszabású, évek-évtizedek óta tartó rendezvények történetét idézzük fel sok-sok képpel, mint az iseumi operaelőadások, a Bartók Szeminárium, bemutatjuk a zenekar kamaraegyütteseit, a zsinagógából kialakított Bartók Termet és végül könnyed, humoros témákkal is igyekszünk szórakoztatni a Tisztelt Olvasót! 

 

  • Szerkesztette: Rózsa Judit és Mérei Tamás
  • Szerző: Horváth Rezső, Gergó Judit, Mérei Tamás (Horváth Krisztina írásai alapján)
  • Fotó: Bozzai Judit, Budai István, Czika László, Garas Kálmán, Horváth Pál, Nábrádi Szabolcs, Reczetár János, stb.
  • Megjelenés éve: 2012
  • ISBN: 978 963 7334 72 6
  • Formátum: 230x310 mm
  • Oldalszám: 176 oldal (306 fotóval illusztrálva)
  • Kötészet: Keménytáblás kötészet
  • Ár: 4990

Vissza az előző oldalra!
B.K.L. Kiadói és Reklám Kft - Magyar