-

Szűrő

X

Kereső
Kiadványaink

Vár- és kastélymúzeumok Magyarországon 1.

Ár: 4 200 Ft db

Vár- és kastélymúzeumok Magyarországon 1.

A Hazai úti célok turisztikai könyvsorozat ötödik kötete a Vár- és kastélymúzeumok Magyarországon 1., amely 47 várat és kastélyt, múzeumot mutat be. Egyaránt helyet kaptak a kiskastélyok és a hatalmas, fényűzően berendezett épületegyüttesek, a hajdan csekély katonai jelentőséggel bíró várak és az óriási erődítmények.

A bennük látható kiállítási anyag igencsak változatos és érdekfeszítő. A hadtörténeti, építészeti, természettudományos, gasztronómiai, vadászati, néprajzi, humán vagy művészeti érdeklődésű olvasó/kiránduló/utazó/nyaraló honfitársunk egyaránt talál megtekintésre érdemes kollekciót várainkban, kastélyainkban. Azonban természetesen hazánk történelme van bennük jelen a leghangsúlyosabban, hiszen többévszázados épületekről van szó, amelyeknek rendkívül sokrétű a múltjuk. Őket országunk jelentős nemesi családjai birtokolták, tagjaik – nemesek, főurak, grófok, hercegek, püspökök, királyok – pedig az évszázadok során fontos közéleti, politikai, kultúrtörténeti szerepet játszó nagyjaink voltak. Az ő életük, életkörülményeik, tevékenységük, személyes tárgyaik ismerhetők meg a legtöbb kiállított anyagból.

Minden utazóban felmerül az a természetes igény, hogy megismerkedjen a településsel – illetve annak turisztikai szempontból érdekes látnivalóival – ahol éppen kiállítást néz, tartózkodik. A könyv ehhez is segítséget nyújt, kiemelve a fontos látnivalókat.

220 színes fotó segíti az olvasót a tájékozódásban.

 

  • Szerkesztette: Boda László
  • Megjelenés éve: 2020
  • ISBN: 978 615 5725 22 7
  • Formátum: B/5
  • Oldalszám: 168 oldal (220 színes fotóval illusztrálva)
  • Kötészet: Kartonált
  • Sorozat: Hazai Úti Célok

Vissza az előző oldalra!
B.K.L. Kiadói és Reklám Kft - Magyar