-

Szűrő

X

Kereső
Kiadványaink

A Rába és a Rába mente

Ár: 980 Ft / darab darab

A Rába és a Rába mente

A KÖNYV A "KALAUZ TURISTÁKNAK ÉS TERMÉSZETBARÁTOKNAK" SOROZAT TAGJA.

 

A szomszédos Ausztriában, a Passaili-Alpokban eredő tiszta vizű Rába hazánk egyetlen vadvízi evezésre, raftingolásra is használható folyóvize.Vadvíz és kastélyok. A kövekbe, téglákba épített múlt, védett- és védendő épületek, egykor számos, nagyszerű történelmi család fészkei és az állandóan változó, építő és romboló természet. 

A kötet szerzői számba vették a Rába mentén található kastélyokat és kúriákat. Egy olyan kincset tárnak elénk a folyó két partján, amelyet érdemes személyesen is megismernünk. 

A szomszédos Ausztriában, a Passaili-Alpokban eredő tiszta vizű Rába hazánk egyetlen vadvízi evezésre, raftingolásra is használható folyóvize. Szentgotthárdtól Győrig két megyén vágtat keresztül, számtalan település mellett, míg bele nem simul a Mosoni-Dunába. 

A vadvízi evezők tábora egyre bővül. A vágtató Rába magyarországi szakasza több mint 200 kilométer hosszan alkalmas erre a népszerű, bátorságot és kitartást igénylő sportra. Indulás előtt hasznos – és ajánlott – tapasztalt túravezetőt fogadnunk, aki megfelelő helyismerettel rendelkezik. A kastélyok és a Rába menti települések felfedezésére szervezhetünk kerékpártúrát vagy indulhatunk akár rövidebb hétvégi kirándulásra családunkkal autóval is. 

Aki egyszer belekóstol a Rábán az evezésbe, az örök frigyet köt a romboló és megújuló természettel. A part menti kastélyok közös, dicső múltunkra emlékeztetnek. Rohanó víz és a partján évszázadok óta álló épületek: kastélyok, kúriák, templomok és a települések, ahonnan esti harangszót hoz a szél táborhelyünkre. Ez a Rába: 283 kilométer izgalom, 283 kilométer .

 

  • Sorozatszerkesztő: Boda László és Orbán Róbert
  • Szerző: Balogh Lajos, dr. Bedécs Gyula, Benczik Gyula, Décsi Sándor, Horváth Csaba, dr. Nagy Zoltán, Orbán Róbert, Söptei Imre, dr. Vig Károly, Zentai Zoltán
  • Fotó: Balogh Lajos, Boda László, Dankovics Róbert, Décsi Sándor, Kiss György, Szinetár Csaba, dr. Vig Károly
  • ISBN: 963 86067 7 0
  • Formátum: B/6
  • Oldalszám: 244 oldal, 26 színes, 68 fekete-fehér fotóval illusztrálva
  • Kötészet: Kartonált kötés
  • Sorozat: Kalauz turistáknak és természetbarátoknak sorozat
  • Ár: 980

Vissza az előző oldalra!
B.K.L. Kiadói és Reklám Kft - Magyar