A KÖNYV A "PANNON GYÖNGYSZEMEK" SOROZAT TAGJA.
A hagyományos gazdálkodást folytató őrségi családok archaikus és változatos ételeket, elkészítési módokat örökítettek át utódjaiknak. A kiadvány a B.K.L. Kiadó 2007-ben megjelent Őrségi hagyományos ételek című könyvéből válogatott recepteket tartalmaz. A szakácskodást kedvelő olvasó megtudhatja belőle, hogyan készülnek az Őrség legjellegzetesebb ételei: az ízes levesek (pl. a nyuklileves, a vargányaleves, a túróleves), a különféle málék, a tartalmas főzelékek, a kásafélék, a tökmagolajos krumplisaláta, a híres dödölle, az őrségi csutrisrétes és a hagyományos őrségi kerek perec. Ezek az ételek ma is különösebb gond nélkül elkészíthetők, és egészen egyedi gasztronómiai élményt nyújtanak.